Jun 2, 2010

Photobucket

Ιουλίου 2010….. Παρασκευή……

Για πρώτη φορά, τα άτομα πίσω από το Drop Dead Festival (NYDecay & Dan Triangle) θα βρεθούν στην Ελλάδα, σε μια συνδιοργάνωση με άτομα της εγχώριας dark alternative και ανεξάρτητης και DIY σκηνής για να στηθεί μια συναυλία αλλά και ένα dj-party που ως τώρα δεν έχουμε ξαναδεί εδώ γύρω.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, αυτό τον Ιούλη συναντιώνται άτομα από το Drop Dead Festival, τη Death Rock Greece Community, τη 5th Floor Entertainment και το Ξύλινο Στέκι και σε μια αμοιβαία συνεργασία της σκηνής θα στήσουμε ένα Drop Dead Festival Warm Up Event , στο Ξύλινο Στέκι της Σχολής Καλών Τεχνών στο 256 της Πειραιώς και με live εμφανίσεις από τους:

Phoenix Catscratch: Μια μπάντα με ρίζες στον παραδοσιακό dark και minimal wave ηχο και με μια προσπάθεια να κινηθούν σε μία νέα αισθητική κατεύθυνση θα συμμετέχει με το set που θα παρουσιάσουν και το καλοκαίρι στο Drop Dead Festival στη Λιθουανία μερικούς μήνες μετά. Έχοντας αρκετά επιτυχημένα πλέον live στο ιστορικό τους, μένει να δουμε αν θα ανταποκριθούν και στις ανάγκες ενός τόσο πολυδύναμου event!

και
The Exetix : Μπάντα με σαφείς επιρροές από minimal wave και μέλη από τους Human Puppets προσπαθούν να κινηθούν σε synth punk μονοπάτια σεβόμενοι μπάντες όπως οι Screamers και οι Nervous Gender. Μια νέα είσοδος από το label 5th Floor Entertainment που αρχίζει να δημιουργεί μια mutant electronics γωνιά μέσα στην underground ελληνική σκηνή.

Και η φάση δεν τελειώνει εδώ….

Καθώς το πάρτυ θα συνεχιστεί με φλεγόμενα dj sets από την Polina Y (NYDecay) και τον Triangle (ex DinGlorious) που είναι οι βασικοί συντελεστές πίσω από την δημιουργία και την οργάνωση του Drop Dead Festival και του Drop Dead Magazine και θα βρίσκονται για λίγες μέρες στην Αθήνα με σκοπό να γνωρίσουν την εγχώρια σκηνή είτε death rock,ή dark alternative και psychobilly, καθώς δεν ξεχνάμε ποτέ οτι τα drop dead event δεν διοργανώνονται από κάποιες απόμακρες περσόνες αλλά από ανθρώπους σαν κι εμάς, και μπορούμε όλοι να είμαστε συνένοχοι.

Είσοδος ελεύθερη και φυσικά αλκοόλ, αλλά σε πολύ φιλικές κ ανθρώπινες τιμές! Δεν γίνεται φυσικά να μην αναφερθούν τα darkικα-πανκικα-waveαδικα-creepy r'n'roll sets από εγχώριους dj καθώς και οι διάφοροι πάγκοι που θα στηθούν με merch χειροποίητα, δίσκους ,κόμικς και φανζειν και που δε βρίσκονται εκτός ιντερνετικής παραγγελίας!

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου όσοι έχουμε βαρεθεί τα ήδη υπάρχοντα στον dark,alternative, gothic και psychobilly χώρο στηρίζουμε την εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή λοιπόν, και κατεβαίνουμε μετά τις 8 για μια κρύα μπύρα στο Ξύλινο της Καλών Τεχνών-Πειραιώς 256..


Μερικά ιστορικά

To Drop Dead Festival είναι το μεγαλύτερο -ίσως και μόνο-παγκόσμιο, ετήσιο gothic-punk festival που συγκεντρώνει καλλιτέχνες και μπάντες απο διάφορους «ντάρκικους» μουσικούς χώρους (Deathrock, Psychobilly, Post-Punk, Synthpunk, Punk, Goth Rock, Experimental, Batcave, Minimal). Υπολογίζεται πως στο φεστιβάλ προσέρχονται κάθε χρόνο fans από περίπου 30 χώρες.. Χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ, η DIY αισθητική, η συμμετοχή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και τα διάφορα δρώμενα όπως πχ exclusive εκθέσεις ζωγραφικής, όπως αυτή του Andi Sex Gang, εκδρομές στην εκάστοτε πόλη που φιλοξενεί το φεστιβάλ, ​προβολές weird ταινιών, DIY μπαζάρ και parties με underground DJs από όλο τον κόσμο.
Το πρώτο Drop Dead Festival πραγματοποιήθηκε στο γνωστό CBGB, το 2002 στη Νέα Υόρκη και από τότε παρέλασαν από τα stages του ονόματα όπως Nina Hagen Lene Lovich , Rubella Ballet , UK Decay , The Quakes, Cinema Strange , Norma Loy , Charles De Goal , Kitchen and The Plastic Spoons , World / Inferno Friendship Society.
Αυτό το καλοκαίρι από 18 μέχρι 22 Αυγούστου στο Vilnius της Λιθουανίας θα πραγματοποιηθεί το έβδομο Drop Dead Festival και φέτος ανάμεσα σε παραδοσιακά ονόματα-θρύλους όπως Sex Gang Children , Specimen , Inca Babies , Demented are Go και πολλες άλλες αξιόλογες νέες και παλιές μπάντες πολλών σκηνών, θα βρεθούνε και δύο δικές μας οι The Crazed και οι Phoenix Catscatch μετά από διεθνή ψήφοφορια για πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες- ενώ μέσω της drgr community οι οπαδοί μπορούν να οργανώνονται για καλύτερες συνενοήσεις στο πως θα πανε στο φεστιβάλ!

Το πρόγραμμα

20.00-21.30 Ζέσταμα με ντόπιους d.j. (deathrock, dark, punk, psychobilly, new&dark wave)
21.45-22.45 The Exetix
22.45-23.45 Phoenix Catscratch
00.00- … NY Decay & Triangle (punk, new&mutant wave, indie, gothabilly..)

Μερικά links

http://dropdeadfestival.com/about.html
http://www.myspace.com/death_rock_greece
http://www.myspace.com/5th-floor-entertainment
http://www.myspace.com/minipopsappresociety
http://www.myspace.com/kataramenosyndromo
http://xylinosteki.blogspot.com/
http://www.myspace.com/phoenixcatscratch
http://www.myspace.com/theexetixofficial
http://www.myspace.com/thecrazedsalonica

No comments:

Post a Comment