Apr 1, 2013

1st Bats Over Athens deathrock Festival 19 & 20/ 04
έγιναν κάποιες αλλαγες στο λάιν απ χωρίς να φταίμε εμείς....

ακολουθει δελτίο τύπου

1st Bats Over Athens D X R Festival

Παρασκευή 19 & Σάββατο 20-04-2013
από τις 20.30

Inca Babies (UK)
Dystopian Society (IT)
Tα Στούκας
Υποκουλτούρα
Gaspard Noir
The Villions
Narog
Les Miserables


Διοργάνωση: Λέσχη Υπογείως Καλλιδρομίου 94 & D x R

Η κοινότητα του deathrock greece, στα 5 χρόνια τώρα παρουσίας στη σκηνή, αποφασίσαμε να στήσουμε το πρώτο ίσως αμιγώς deathrock 2μερο φεστιβάλ στην Ελλάδα με μπάντες κι από το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ γίνεται με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, με κουτάκι για οικονομική συνεισφορά για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει την φάση και να δει μπάντες από το εξωτερικό με όρους αξιοπρέπειας. Προσπαθούμε με αυτή τη λογική να μην αποκλείσουμε κανέναν από το να δει μια μπάντα απ’ έξω. Το φεστιβάλ άλλωστε γίνεται μακριά από τη νοοτροπία του κέρδους- τα χρήματα για τα έξοδα των μπαντών βγήκαν από diy πάρτυ που έγιναν γι αυτό το σκοπό πέρσι το καλοκαίρι, και τα χρήματα από την κάβα πάνε προς την ενίσχυση του στεκιού. Σαν θέση είμαστε μακριά από την κουλτούρα του θεάματος, διοργανώνουμε αυτό το live όχι τόσο για να καταναλωθεί/ παρακολουθηθεί μουσικά για όση λίγη ώρα διαρκέσει, για να «διασκεδάσει» τους φίλους αυτής της τέχνης, αλλά σαν ακόμη μια ευκαιρία να μας φέρει κοντά όλους εμάς, να δημιουργηθεί ένα ουσιαστικό δίκτυο, μια κοινότητα ανθρώπων που θέλουν και διαλέγουν να δουλέψουν/συνεργαστούν υπό κάποιους κοινούς όρους αισθητικής. Αυτός ο κόσμος μας ξενίζει όλους κι αυτό είναι το κοινό μας. Η μουσική μας δεν είναι απλά σκοτεινή, για κάποιους αφαιρετικούς λόγους αισθητικής, σαν μια δευτερεύουσα εμφανισιακή ταυτότητα, αλλά εκφράζει όσα πιστεύουμε κι όσα ζούμε εκεί έξω. Η μουσική μας δεν είναι απλά εναλλακτική γιατί τυχαίνει να μην είναι στη μόδα προς το παρόν, αλλά γιατί είναι εχθρική στο κυρίως ρεύμα, δεν θα είναι ποτέ εμπορική.

«Κι ενώ ο κόσμος καταρρέει, κάποιοι ακόμη ανησυχούν για τις στάχτες…»

Δεν προσπαθούμε να επιβιώσουμε με νύχια και με δόντια, πατώντας επί πτωμάτων άλλων , σε αυτό τον κόσμο που έχει βαλθεί μέρα με τη μέρα να μας πολεμήσει. Δεν θα παλέψουμε για το μικρό μας κομματάκι γης που με αγώνα ζωής οχυρώσαμε. Δεν θα κάνουμε οποιαδήποτε θυσία και συμβιβασμό για να κρατήσουμε την «καριέρα» μας. Όλα ή τίποτα. Πιστεύουμε σε ένα νέο καλύτερο κόσμο, και πάνω στις στάχτες αυτού, θα τον δημιουργήσουμε. Με τους δικούς μας όρους, βελτιώνοντας την καθημερινότητα μας λεπτό με το λεπτό, μέρα με τη μέρα, και παίρνοντας ξανά πίσω όσα μας πήραν- μέτρο με το μέτρο. Δεν έχουμε και τόσα να μας χωρίζουν, αρκεί να παραμένουμε ενεργοί, ενωμένοι, με καθαρό μυαλό.

Όπως πάντα καλούμε τις μπάντες που θέλουν να παίξουν σε ανάλογα σκηνικά στο μέλλον να μας στείλουν και όποιον/α θέλει, να στηρίξει, να συμμετέχει,να διαδώσει την αρρώστια, να έρθει να παίξει μουσικές σαν dj μαζί μας, να μας γνωρίσει, ή να διοργανώσει τη δικιά του φάση αν δεν καλύπτεται από τη δικιά μας.

Μέχρι να ξαναπετάξουν οι νυχτερίδες πάνω από την Αθήνα, Stay Sick…

DARK PUNKS UNDEAD

deathrockgr@yahoo.com
http://deathrockgreece.blogspot.com/

Inca Babies (UK)
Έπαιζαν μέχρι το’88, επανενώθηκαν το 2007. Death blues/post-punk από Μάντσεστερ.
Dystopian Society (ITA)
Dark/anarko punk από Φλωρεντία.
Τα Στούκας
Τα Στούκας παίζουν πανκ ροκ, είναι από την Αθήνα και έχουν κυκλοφορήσει δύο ντέμο.
Gaspard Noir
Dark wave, καιρό στη σκηνή,και έχουν ξανασυμμετάσχει σε δικά μας φεστιβάλ.
The Villions
Σχετικά νέα μπάντα, παίζουν ένα καλογυαλισμένο gothic rock.
Narog
O Narog είναι φίλος από τη Λάρισα, τρέχει το τοπικό deathrock εκεί πέρα, και σε αυτό το project παίζει ρυθμικό και άρυθμο noise.
Υποκουλτούρα
Anarkopunk-punk rock από Αθήνα και έχουν βγάλει ένα demo.
Les Miserables
Δημιουργημένοι μέσα στο 2013,η πιο φρέσκια μπάντα του φεστιβάλ, deathrock/ cold wave.

No comments:

Post a Comment